torsdag 1 januari 2009

30 miljoner i sjön. Trist nyårsbesked för Lidingöborna

Gott Nytt År! Fast det kunde börja bättre för Lidingöborna. Besked har kommit från Högsta Domstolen om att man inte avser att pröva miljööverdomstolens beslut att gamla Lidingöbron måste göras öppningsbar igen. Läs mer på www. lidingosidan. se

Broklaffen har varit låst i flera år utan att det medfört några större olägenheter för sjöfarten i Värtan. Seglingstävlingen Lidingö Runt har fått starta på ena sidan av bron och sluta på den andra. Det har gått bra. Knappast någon kan väl idag hävda behovet att bron ska kunna öppnas igen.

Men HDs uppgift är att pröva domar som kan bli prejudikat för liknande fall. Frågan om Lidingöbrons broklaff är troligen helt unik och därför inte intressant för domstolen. Så en onödig upprustning av bron innebär inte bara kostnader för oss Lidingöbor på ca 30 miljoner kronor utan också stora besvär för tågtrafiken på bron när broklaffen ska repareras.

1 kommentar:

Lidingöbo sa...

Vet du vad du talar om?

Lidingö runt har tappat massvis av deltagare bland de mindre båtarna för att det tar för lång tid att åka runt ön för att komma till startlinjen. Vi hinner inte fram och tillbaka på en dag.

Det ligger tusentals sk "fritidsbåtar" norr om Lidingö och är därför ett stort allmännintresse.