lördag 6 mars 2010

Internationella kvinnodagen 100 år. Jag medverkar i Seven

I år fyller Internationella kvinnodagen 100 år. Trots att mycket hårt arbete återstår innan världen kan kallas jämställd är det ett jubileum väl värt att fira. Klockan 16.00 den 8 mars bjuder därför Nätverket åttonde mars in till en kväll i jämställdhetens tecken på Historiska museet i Stockholm.

Kvällens tema är Peking+15.Pekingdeklarationen antogs enhälligt vid FN: fjärde kvinnokonferensen 1995. I dag, 15 år efteråt, är det dags att fråga sig hur långt vi har kommit i kampen för kvinnors mänskliga rättigheter.Kvällen kommer bland annat att bjuda på tal och historiska återblickar av Nyamko Sabuni, integrations- och jämställdhetsminister, Yvonne Hirdman, professor i genushistoria, Stockholms universitet och Birgitta Wistrand, ordförande Fredrika- Bremer-förbundet. Efter en paus för mat och dryck kommer den uppmärksammade föreställningen Seven att spelas.

Det är ett dokumentärt drama. Pjäsen är baserad på ordagranna utdrag ur personliga intervjuer med sju ovanliga kvinnor som arbetar för att åstadkomma förändringar i världen Vi är sju kvinnor från olika organisationer och partier som framför rollerna.

Tid och plats: 8 mars, klockan 16.00-20.00Historiska museet på Narvavägen 13-17 i Stockholm.T-bana Karlaplan.Evenemanget är helt gratis och ingen föranmälan behövs.

Inga kommentarer: