onsdag 30 september 2009

Det är fult att luras

Robert Aschberg lurade några godtrogna politiker till en lyxig fest som inte blev av. De fick sedan schavottera i TV och Aftonbladet. Inbjudan hade gått ut till samtliga riksdagsledamöter, även till mig. Visst borde de dragit öronen åt sig när de såg upplägget. De handlade omdömmeslöst. Jag vill inte på något sätt försvara dem.

Men ändå blir jag arg på Aschberg som vill lura människor på det sättet.

Vilka blir konsekvenserna? Självklart en ökad rädsla hos oss riksdagsledamöter att tacka ja till någonting. Själv skulle jag ikväll ha ätit middag med regionala företrädare för Sveriges Hotell och Restaurangförbund för att diskutera besöksnäringen i Stockholmsregionen. Det ställdes in. Alltför många ringde återbud p.g.a Aschberg. Vi ska träffas längre fram på kansliet över en kopp kaffe och kanske en bulle, om vi törs ta den.

Riksdagsledamöter kritiseras för att inte vara ute och träffa folk. Det stämmer inte. De flesta av oss är ute på många möten. Ibland blir vi bjudna på mat, annars hinner vi inte träffa olika organisationer. Självklart ska det ske inom rimliga gränser.

Det är ändå värt att notera att endast 8 ledamöter kom. 341 av oss avstod och gjorde annat.

Inga kommentarer: