onsdag 27 februari 2013

Rebecca Krus ny ordförande för Folkpartiet i Lidingö



Den 20 februari valdes Rebecca Krus till ny ordförande för Folkpartiet Lidingö.
 
-          Vi är mycket glada över att Rebecca har tackat ja. Hon har en politisk drivkraft och en glöd som smittar av sig, säger Torsten Engevik, gruppledare Folkpartiet Lidingö. 

Rebecca är 41 år gammal, har tre barn och arbetar som strategisk rådgivare inom hållbarhet och kommunikation.  

-          Jag är mycket glad och tacksam för förtroendet. Mitt mål med min ordföranderoll kommer att vara att öppna upp vår verksamhet samt att fånga upp lidingöbornas tankar och idéer. Som en del i det arbetet kommer vi inom kort att lansera en ny rådgivningsfunktion där alla lidingöbor som vill kan engagera sig och tycka till. Lidingöbornas åsikter kommer sedan att hjälpa oss att prioritera i vårt program inför den kommande valrörelsen. Vi politiker får inte sitta i våra slutna mötesrum i stadshuset och tro att vi vet vad lidingöborna tycker och vill, säger Rebecca. 

Hon fortsätter:
-          Lidingö är en ö, nästan som ett eget ekosystem, och vi måste ta hänsyn till både ekonomiska, sociala och miljömässiga aspekter när vi fattar våra politiska beslut. Helhetsperspektiv är något som vi Folkpartister är bra på, vi är måna om individens frihet men samtidigt är vi lika måna om att den friheten aldrig får utövas på bekostnad av välfärd och miljö. 

Rebecca har varit engagerad i Folkpartiet Lidingö sedan 2007 och haft politiska uppdrag sedan 2008 som ledamot i utbildningsnämnden, ersättare i Kommunstyrelsen och nu senast som ersättare i Utbildningsnämnden och Kommunfullmäktige.

Grattis Rebecca! Ser fram emot att få jobba med dig för Folkpartiet!

Bild på Rebecca finns på www.lidingosidan.se
 

 

Inga kommentarer: