tisdag 20 november 2012

Protestera mot Irlands abortlagar i morgon 21 november kl. 11.30

Vi i Sverige tar för givet att vi har rätt att bestämma över vår kropp. På Irland förvägras kvinnor denna rätt då inställningen är att ett ofött foster är mer värt en en kvinnas liv även om det är hotat genom graviditeten.

Savita Halappanavar, en tandläkare med indiskt ursprung, råkade ut för missfall med ett döende foster. Hon och fostret avled eftersom sjukhuset vägrade att uppfylla hennes vädjan om abort. Man oberopade att Irland är ju ett katolskt land. Savita och hennes man är inte katoliker men tvingades ändå underkasta sig en lagstiftning som medförde hennes död.

Den irländska lagstiftningen (liksom den polska och maltesiska) om abortförbud drabbar alla gravida kvinnor som befinner sig i dessa länder även om de inte är bosatta där. Något att tänka på när vi har fri rörlighet för EU- medborgare och turism.

Denna absurda lagstiftning har redan väckt många protester. Men fler behövs.

Liberala Kvinnor arrangerar tillsammans med Centerkvinnorna, Fredrika Bremer Förbundet, Kvinna till Kvinna, RFSU och S-Kvinnor en demonstration i morgon onsdag den 21 november kl. 11.30 utanför Irlands Ambassad Hovslagargatan 5,Blasieholmen, Stockholm.

Kom och visa din vrede!.

Inga kommentarer: